„Народ Донбаса се захваљује Србима на подршци“. У Београду одржана изложба посвећена деци Новорусије

У петак 24. фебруара у 12 часова у Београду у хотелу Allure caramel (бивши Адмирал) одржана је трибина где је било речи о тешким ратним догађајима у Донбасу, током којих и данас гине много недужних људи, а пре свега деце.

 

 

 

Том приликом, имали смо могућност да чујемо трагичну исповест Ане Тув, жене и мајке која је изгубила мужа и двоје мале деце када су пале гранате на њену кућу. Њена страшна историја најбоље показује ситуацију у Донбасу, и намера јој је да својим присуством и исповешћу позове светску јавност да утичу на украјинску власт да престану са убијањем сопственог народа и сопствене деце.

 

„Трагедије је код нас много у Донбасу. Ја сам дошла овде да о томе причам као живи сведок, због тога што ја живим у срцу Донбаса, у граду Горловка. Он тренутно представља једну од најјачих «врућих тачака» и  константно је гранатира украјинска војска“, рекла је Ана у ексклузивном коментару за News Front – Србија.

 

Такође, Ана је говорила о тренутној ситуацији у Донбасу и о украјинским медијским лажима о животу у младим народном републикама.

 

 


На трибини је, такође, учествовала и политичарка и хуманитарац Викторија Шилова, лидерка социјалне партије Украјине и покрета Антират. Она је отворено говорила о крволочној власти из Кијева која убија свој народ у Донбасу, као и томе ко све треба да буде осуђен за те злочине.

 

ВИДЕО: Зашто је Русија признала документа ДНР И ЛНР? — изложба посвећена деци Новорусије у Београду

 

 

Викторја је мишљења да Украјина може да се сачува као федерација, али додаје:

 

„Ако власт Порошенка настави са убијањем Донбаса, то ће 100% уништити државу. Највећи сепаратисти су Порошенко, Турчинов, Парубиј и сва та власт. То су они који деле нашу земљу по језику, религији, територији и националности“.

 

 

 


Домаћин ове трибине, на којој се се чуле досад необјављене информације о тешкој и трагичној ситуацији у Украјини, био је Драган Станојевић председник српске дијаспоре за Евроазију.

 

Драган Станијевић / News Front

 

 

 

посты:

Коментари: