«Са доласком Трампа на власт, појавила се могућност да се конфликт у Донбасу реши на геополитичком нивоу. Да ли ће Трамп издржати кампању која се води против њега? Не знам… Али је наш задатак и задатак политичара да Трампу проследе компромитујуће податке о Порошенковој влади, о томе како су крали, и како краду и њихов амерички новац. Можда им буде жао новца ако им већ није жао Донбаса. А мени је свеједно на који начин ће та власт да оде», рекла је политичарка и хуманитарац Викторија Шилова, лидерка социјалне партије Украјине и покрета Антират.

 

«Русија нам све време хуманитарно помаже и да није било Русије, не бисмо све ово преживели. И докторка Лиса, она је аутобусима превозила рањену децу на територију Москве где су их враћали у живот. И мојој породици је она помогла», рекла је Ана Тув која је изгубила мужа и двоје деце после украјинског гранатирања.

 

«Русија је признала документа ДНР и ЛНР јер их Украјина не признаје и не даје документа становницима Донбаса. 3,8 милиона људи је без докумената! А када бисте дошли у Новорусију, видели бисте људе без руку и ногу. И где они да се лече? Где да иду на рехабилитацију? Како уопште да живе? Зато и подржавам овај хуманитарни потез Русије. Јер само тако ови људи могу да буду легализовани, барем на територији РФ», додала је Викторија Шилова.

 

 

 

У петак 24. фебруара у 12 часова у Београду у хотелу Aлур карамел (бивши Адмирал) одржана је трибина коју је организовао Драган Станојевић председник међународне организације „Срба Евроазије“ и председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону, на којој је било речи о тешким ратним догађајима у Донбасу, током којих и данас гине много недужних људи, а пре свега деце. Том приликом, имали смо могућност да чујемо трагичну исповест Ане Тув, жене и мајке која је изгубила мужа и двоје деце када су пале гранате на њену кућу. Њена страшна историја најбоље показује ситуацију у Донбасу, намера јој је да својим присуством и исповешћу позове светску јавност да утичу на украјинску власт да престану са убијањем сопственог народа и сопствене деце.

 

На трибини је, такође, учествовала и политичарка и хуманитарац Викторија Шилова, лидерка социјалне партије Украјине и покрета Антират. Она је отворено говорила о крволочној власти из Кијева која убија свој народ у Донбасу, као и то ко све треба да буде осуђен за те злочине.

 

 

Тагови: ; ;