Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

19:19

 

Током синоћњег напада на насеље Красни Партизан недалеко од Јасиновате рањена је једна жена 1976. годиште.

 

Украјински националисти, који су јуче заузели доњецки резервоар напустили су данас резервоар, саопштила је оперативна команда ДНР. У команди наводе да украјинска војска утврђује своје положаје у близини резервоара.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 761 пут напале територију ДНР. Нападали су Аеродром, Трудовски и Александровку у околини Доњецка, Зајцево, Озреновку, Доломитное и Михајловку у околини Горловке, Красни Партизан, Спартак, Јаковљевку,Васиљевку и Жабичево у околини Јасиновате, као и насеља Саханка, Коминтерново, Лењинское, Октобар и Джержинское на југу ДНР.

 

13:14

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 15 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Соколники, Золотое, Калиново, Калиновка, Логвиново и Нижне Лозовое. Губитака на срећу није било.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге нападале су   доњецки аеродром и Волво Центар, Зајцево и Доломитное, Спартак, Крута Балка, Веселое и Жабичево, као и насеља Саханка, , Комитерново, и Джержинское. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Тагови: ; ;