Провокација против посматрача мисије за посебан мониторинг (СММ) ОЕБС-а у региону Доњецка, за које  украјински страна оптужује полицијске јединице самопроглашене ЛНР, догодила се на подручју под контролом Оружаних снага Украјине,преносе РИА Новости изјаву Прес служба Народне милиције ЛНР.

У суботу, прес центар украјинске војне операције снага безбедности оптужио је припаднике милиције ЛНР  за оружану провокацију представника посматрачке мисије ОЕБС-а. Речено је да се инцидент догодио у близини села Катериновка.

 

Према украјинским оружаним снагама, након патролирања у том селу, два аутомобила ОЕБС-а су наводно зауставиле непознате особе у фантомкама и униформама са ознакама «Нова Русија», који су им претиле оружјем.

 

«Насеље Катериновка, у питању је град, се налази под контролом украјинских снага безбедности, тако да наших војника у принципу тамо није могло ни бити»,  преноси агенција речи пресс службе ЛНР.

 

Прес служба је прецизирала да војници Народне милиције ЛНР не носе ознаке  «Нова Русија» и маске јер им није дозвољено да крше правила  облачења.

 

«Ово није ништа друго до провокација са украјинске стране, која има за циљ да дискредитује акције Народне милиције ЛНР у очима међународних организација», речено је у пресс служби.

Тагови: ; ; ;