Украјински националисти су напустили постројење за филтрирање воде, изјавио је заменик команданта оперативне команде ДНР Едуард Басурин.

 

«Након успеха украјинских нациста, војно руководство Украјине је нашло храбрости и снаге да избаци радикалне националисте из постројења», рекао је Басурин, додајући да је војска Украјине дан раније заузела постројење и да одатле гађа положаје у ДНР. Како каже, у нападу су учествовали борци радикалних националистичких група.

 

 

Одоварајући на питање новинара, Басурин је рекао да у самој станици више нема националиста, али да они настављају да ојачавају своју позицију у непосредној близини. Но, власти ДНР су спремне да осигурају безбедност службеницима за одржавање који раде на одржавању станице, али украјинска страна одбија да учини то исто, због чега је одложена поправка постројења.

 

Он каже да су у току дана украјински војници гађали територију ДНР 761 пута и испалили скоро 300 мина и граната.

 

Доњецко постројење за филтрирање се налази на километар од града Јасиновата и 12 км од Доњецка. Оно снабдева водом Доњецк, Авдејевку и друге велике градове на обе стране линије раздвајања.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ;