«Сваки амерички ратни брод у Црном мору, у случају да дође до ратног конфликта, биће уништен у року од само неколико минута», рекао је заменик председника Руског савеза ветерана и бивши командант обалских јединца руске Црноморске ратне флоте генерал Владимир Ромањенко, коментаришући изјаву генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга да је западна војна алијанса одлучила да појача присуство својих ратних бродова у Црном мору.

 

 

Столтенберга каже да ће НАТО чешће слати бродове у Црно море, да ће повећати број поморских маневара у његовој акваторији и интензивније се бавити прикупљањем информација о ситуацији. По његовим речима, НАТО ће на себе преузети и улогу координатора деловања у Црном мору ратних флота савезничких земаља.

 

„Амерички ратни бродови, а у НАТО бољих нема, би у Црном мору били читави само који минут! Ово одговорно тврдим јер би се нашли на нишану ракетних система Црноморске флоте. Ракете би долетале из неколико праваца, а паљба би била таква да амерички ратни бродови, чак и ако би неки претекао, ни на који начин не би могао да обаве своје оперативне и стратешке задатке у Црном мору“, коментарисао је изјаве Јенса Столтенберга генерал Ромањенко.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;