Измене и допуне закона Доњецке Народне Републике «О пореском систему», који обавезује нерезиденте ДНР-а да закључе споразуме са пореским агената, ступиле су на снагу, јавила је прес служба Народног савета Републике.

 

 

«Двадесет седмог фебруара 2017., ступио је на снагу Закон Доњецке Народне Републике» о изменама и допунама Закона О пореском систему који је усвојило Националнои савет Доњецке Народне Републике 27. фебруара 2017.», саопштили су у скупштини.

 

 

Текст законодавног акта који је потписао шеф ДНР-а Алекандар Захарченко налати се на сајту Народног савета и ступио је на снагу одмах тог дана.

 

«Усвојени закон захтева од нерезидената који обављају своје активности у Републици, закључивање споразума са пореским агената у периоду до 1. марта 2017. године. У случају непоштовања закона измене и допуне удозвољавају да од 1. марта, 2017. дође до увођења привремених администрација у овим предузећима», објаснили су из прес службе парламента.

 

 

Раније данас су шеф ДНР-а и ЛНР-а Александар Захарченко и Игор Протницки захтевали од Кијева да престану са саобраћајном блокадом Донбаса до 1. марта. Лидери република су рекли да у случају неиспуњавања захтева република, оне морати морати да уведу спољну контролу над предузећима под украјинском надлежношћу и прекину снабдевање Украјине угљем.

 

 

Тагови: ; ; ; ;