У Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу избио је пожар и дошло је до експлозије на линији за делаборацију (ремонт) муниције. Погинуо је потпуковник Војске Србије, а повређено је 25 припадника МУП-а и ВС. Повређени нису животно угрожени. За три особе се и даље трага. Министар одбране каже да постоји опасност од нових експлозија у ТРЗ.

 

 

 

Медији су најпре јавили да је најмање 20 особа повређено, али да нико од њих није животно угрожен. Међутим, нешто касније пренели су непотврђене информације да има и погинулих.

 

Пожар је локализован нешто пре 17 сати, а Министарство одбране саопштило је да су министар Зоран Ђорђевић и његов помоћник за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић на лицу места.

 

Највећи број војника и полицајаца који је интервенисао у ТРЗ носио је панцире, што је спречило веће повреде, сазнаје РТС.

 

Око 70 запослених у заводу, који су се након прве експлозије склонили у шуму, потпуно су безбедни али су блокирани, јавља дописник РТС-а. Ради се на њиховој евакуацији по групама.

 

Министар Ђорђевић и помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић обишли су повређене у Клиничком центру у Крагујевцу, у пратњи директора тог здравственог центра.

Постоји опасност од нових експлозија у Техничко-ремонтном заводу, каже министар одбране Зоран Ђорђевић, преноси агенција Бета.

 

Погинуо је потпуковник Војске Србије Мирослав Перишић, који је имао 26 година стажа у ВС, јавља дописник РТС-а.

 

Министар Ђорђевић рекао је претходно новинарима у Београду рекао да је гашење пожара у току и да ће више информација бити познато касније. До експлозије је дошло у погону за делаборацију.

 

Четрдесет ватрогасаца, припадника војске и запослених Техничко-ремонтног завода гасе пожар.Министарство је саопштило и да је до пожара дошло у објекту А 28, где се налази линија за делаборацију убојних средстава.На гашењу пожара ангажовани су припадници ватрогасне јединице Техничког-ремонтног завода и ватрогасне јединице МУП-а Републике Србије.

 

 

 

Танјуг/Спутњик

Тагови: ; ;