Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају, а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:36

 

Од 14:30 до 16:30 украјински нацисти нападали су Волво Центар, Спартак, Јаковљевку, Јасное и Октобар. У овом моменту нема информација о евентуалним жртвама.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 932 пута напале територију ДНР. Нападали су насеља Александровка и Трудовски, као и подручје аеродрома у околини Доњецка и Спартак који се налази између Доњецка и Јасиновате недалеко од аеродрома, Круту Балку и Јаковљевку у околини Јасиновате, рудник Гагарин, Широку Балку, и Михајловку у околини Горловке, Докучаевск, као и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР.

 

13:19

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 17 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Калиновка, Лозовое, Соколники и Молодежное.

 

Украјинска војска напала је током претходне ноћи насеље Доњецк-Северни које се налази јужно од Јасиновате. Током напада оштећене су три куће. Под ватром украјинских окупатора нашли су се аеродром, Трудовски и Александровка у околини Доњецка, Лењинское, Октобар и Коминтерново на југу ДНР, као и околина Јасиновате.

 

Јутрос око 07:40 под ватром кијевских нациста нашао се и Јужнодонбаски водовод. На срећу жртава није било.

 

 

Тагови: