Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

19:38

 

Данас око 15:00 украјинске снаге су поново отварале ватру на индустријску зону Јасиновате.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 2 373 пута напале територију ДНР. Нападали су околину Доњецка и Јасиновате, аеродром, Александровку, Трудовски, Спартак, Јаковљевку, Круту Балку, Веселое, околину Горловке — Зајцево и Гољмовски, Докучаевск са насељима Јасное и Стида, као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР.

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 13 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Калиновка, Лозовое, Логвиново и Хорошое.

 

Јутрос око 08:00 украјинске снаге започеле су масовни напад на насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР. Напад је трајао око сат времена.

 

Током претходне ноћи укронацисти су нападали Волво Центар, Александровку, Спартак, Жабичево, Круту Балку, Васиљевку, Јаковљевку, Докучаевск, Саханку, Лењинское и Коминтерново.Током напада оштећено је 11 стамбених објеката.

Тагови: ; ;