Берлински тужилац је подигао оптужницу против 23-годишњег становника тог града за сексуални однос са девојчицом Лизом Ф., која је прошле године била у центру међународног скандала, преносе немачки медији, позивајући се на кривични суд у Берлину.

 

Почетком 2016 године, руски медији су пренели вест о силовању девојчице мигранта Лизе из Берлина, пореклом из руске породице. Касније је канцеларија брлинског тужилаштва званично изјавила да силовања није било и да је девојчица провела ноћ са својим 19-годишњим пријатељем, плашећи се да иде кући због проблема у школи.

 

 

«Током тридесет сати њеног одсуства није било силовања, па чак ни било какве сексуалне активности», рекли су тада у тужилаштву.

 

Међутим, како преноси Bild, током провере девојчициног мобилног телефона, истражитељи су пронашли да је имала сексуалне односе са два немачка држављана стара 20 и 23 године. Све акције су починили споразумно, али ипак постоји кршење закона јер је девојчица у то време имала 13 година, што значи да није била довољно зрела да би дала сексуални пристанак.

 

Првоосумњичени је успео да докаже да није знао да је Лиза малолетна и против њега је обустављена истрага, пише Bild. Другиосумњичени мушкарац стар 23 године је оптужен за сексуално злостављање и производњу порнографије, с обзиром да је снимио секс са девојчицом.

 

11 јануара прошле године су родитељи Лизе Ф. обавестили полицију о њеном нестанку. Девојчица се вратила кући следећег дана. Руска телевизија је пренела изјаву девојчицине тетке, која је тврдила да су девојчицу 30 сати силовало неколико мушкараца. То је изазвало револт на друштвеним мрежама. Снимак је само на ФБ прегледан преко милион пута. Након тога, стотине људи је протестовало у Берлину. Они су тврдили да криминалце покрива немачка полиција. Неки су носили транспаренте са слоганима «Наша деца су у опасности» и «Даље руке од мог детета»..

 

 

Руски Министар спољних послова је на конференцији за новинаре у Москви оптужио немачку Владу за прикривање истине о томе шта се десило из политичких разлога.

 

«Јасно је да девојчица није добровољно нестала на 30 сати», рекао је Лавров.

 

Са своје стране, тадашњи Министар спољних послова Немачке Франк-Валтер Штајнмајер је рекао да је политизација истраге случаја неприхватљива и упозорио руског колегу да случај не би смео да се употреби у циљу политичке пропаганде и распиривања мржње, чиме би се још више утицало на већ тешку расправу о миграцији у Немачкој.

 

Ката

 

 

 

 

 

Извор BBC

Тагови: ; ; ; ; ;