Извештај из Новорусије за последња 24 сата – 01. март 2017. године

Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско – 2 сата испред средњеевропског)

 

19:34

 

Данас око 15:30 украјинске снаге су отварале ватру на насеље Стила у околини Докучаевска као и насеље Лењинское на југу ДНР. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Према саопштењу Министарства одбране украјинске снаге су за протекла 24 сата  1774 пута напале територију ДНР, од тога 1026 пута тешким наоружањем забрањеним споразумом из Минска. Нападали Петровски рејон, Спартак, Круту Балку и Васиљевку, Зајцево, Доломитное, Озреновку, Михајловку, Верхнеторецкое, и Доломитное, Докучаевск и Јасное, као и Саханку, Октобар, Лењинское и Коминтерново. Током напада погинуо је један војник ДНР, а још један је рањен.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 20 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Алмазној, Доњецкое, Калиново, Калиновка, Марјевка, Лозовое, Нижне Лозовое, Логвиново и Молодежное.

 

Украјинска војска од раног јутра напада околину Јасиновате. Локална администрација саопштава да су напади почели у 05:00 и насеља Јаковљевка и Минералное су остали без електричне енергије.

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су отворили ватру на Кијевски рејон Доњецка. Током напада оштећене су две петоспратнице.

 

Коментари: