У експлозији која се догодила током гашења пожара у Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу погинуо је потпуковник Војске Србије Мирослав Перишић, који је 26 година био запослен у Војсци Србије и МО, а две године радио је у ТРЗ.

У Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу је  прво дошло до експлозије а татим је избио је пожар. У току гашења пожара, дошло је до друге експлозије на линији за делаборацију (ремонт) , приликом које је погинуо потпуковник Перишић, а повређено 25 припадника МУП-а и Војске Србије.

 

Прва експлозија догодила се у 13.20 у објекту А-28 у коме се обавља делаборација (ремонт) муниције, а после тога пожар је захватио и тај објекат и објекат А-27.

 

Четрдесет ватрогасаца, полицајаца и радника Завода кренули су да гасе пожар, да би се у 13.45 догодила друга експлозија.

Двадесет и пет повређених је, колима Хитне помоћи и војног санитета, пребачено у Клинички центар у Крагујевцу, где су збринути.

 

Директор КЦ Крагујевац др Предраг Саздановић рекао је на конференцији за новинаре да нико од повређених није животно угрожен.

Реч је, углавном, о повредама у виду опекотина и повреда меких ткива, али се страхује да постоје и унутрашње повреде.

 

Према његовим речима, три особе имају вишеструке и специфичне повреде због којих су позвани лекари са Војномедицинске академије (ВМА). Након консултација, одлучено је да две повређене особе буду пребачене на ВМА.

 

Kaко сазнаје РТС, највећи број војника и полицајаца који је интервенисао у ТРЗ носио је панцире, што је спречило веће повреде.

Министар одбране Зоран Ђорђевић рекао је новинарима после обиласка Завода да је пожар угашен, али да постоји опасност од нових експлозија.

 

Тагови: ; ; ;