Седница Истражног одељења суда у Комару је одржана јутрос у 9 сати и трајала је свега неколико минута. Апелациони суд је данас одложио своју одлуку, везану за захтев Србије за изручење Рамуша Харадинаја због сумње да је извршио ратне злочине на Косову и Метохији, за 6 април.

 

 

«Истражно веће је, у складу са захтевима Тужилаштва, наложило достављање додатних информација. Следеће рочиште је заказано за 6 април», рекла је Мари-Елен Калвано из Генералног секретаријата тог суда за Танјуг, додајући да Харадинај и даље неће моћи да напусти Француску до коначне одлуке суда.

 

Судница је била пуна симпатизера лидера Алијансе за будућност «Косова». У ходнику суда и испред зграде суда је велики број Албанаца носио заставе Републике Албаније. Поред великог броја медија, заседању француског суда је присуствовао и градоначелник Јужне Митровице Агим Бахтири.

 

Рамуш Харадинај је рекао да је срамотна и политичка одлука којом је француски суд у Колмара поново одложио давање мишљења о захтеву Србије за његово изручење.

 

«Ја сам политички талац. Суд је дао још месец данас српски властима да доставе додатне информације. То је политичка одлука, а ово што се догађа је непријатно. Ви који сте донели ову срамотну одлуку треба да се стидите. Наставићу да се даље борим против одлуке», рекао је Харадинај медијима на француском испред здраге суда.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ;