Деструктивни покушаји да се Македонији споља наметну модели који притивурече вољи македонских бирача, могу само да искомпликују ситуацију у тој земљи, саопштило је руско Министарство спољних послова.

 

 

 

«Забринути смо због продубљавања политичке кризе у Македонији, која је испровоцирана грубим мешањем споља у унутрашње ствари те земље. Македонцима уз активну помоћ структура ЕУ и НАТО покушавају да наметну ‘албанску платформу’ срочену у Тирани у кабинету премијера, под мапом такозване Велике Албаније која илуструје територијалне претензије према Црној Гори, Србији, Македонији и Грчкој», наводи се у саопштењу.

Посебну забринутост изазива што су у аферу увучене и такозване власти Косова које је једнострано прогласио независност. Сматрамо да је таква политика врло опасна, и да може да уништи македонску државност и дестабилизује цео Балкан.

Сада Запад, рукама албанске мањине покушава да доведе на власт опозицију која се потписује под ултимативне захтеве Албанаца, који воде ка подривању уставних темеља државе», додаје се у саопштењу.

 

 

 

У саопштењу се напомиње да су ванредни парламентарни избори у децембру довели до победе владајуће партије на челу са Николом Груевским.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;