Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

19:39

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге данас око 13:45 напале насеље Фрунзе. Том приликом рањен је један цивил.

 

Вечерас око 20:00 украјински нацисти поново су, кршећи споразум напали Доњецки резервоар. На територији резервоара види се густ дим и евидентиран је пад четири пројектила.

 

Током данашњег напада на Зајцево оштећене су две куће, саопштила је локална администрација.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протеклих недељу дана 11 480 пута напале територију ДНР. Губици армије ДНР су један погинули војник и двојица рањена.

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 19 пута напале позиције Народне милиције у подручју града Первомајск, и насеља Смелое, Калиново, Калиновка, Лозовое, Березовское, Желобок и Логвиново. Ток приликом рањен је један војник Народне милиције.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале и Петровски рејон Доњецка. Током напада оштећена је једна кућа.

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су отварали ватру и на подручје Волво Центра, Зајцева, Спартака, Жабичева, Круте Балке као и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР. Напади су трајали од 18:00 до 02:00.

 

 

Тагови: ; ;