Британски аналитичар магазина Тајмс, и заменик директора Краљевског института Џонатан Ејпл у свом чланку пише да су дипломате у његовој земљи заборавили како треба да раде са Русијом и да су у процени дешавања у Украјини показали  потпуну неспособност.

Он сматра, да након што је опасност од трке у наоружању оставило у прошлости, Министарство спољних послова Велике Британије је у целини престало да води дијалоге са Русијом, одигравши неколико сурових шала са дипломатама.

 

«Пре не мање од једне деценије постало је јасно, да са односом Русије и Запада нешто није у реду, али се нико није потрудио да нешто учини поводом тога», рекао је он.

 

Према Ејплу , Министарство спољних послова његове земље као да је било «суочено са атрофијом знања, као и са губитком колективног памћења» када су изводили нападе на Москву поводом дешавања око Крима.

 

 

«Мало људи је схватило колико Крим историјски значи за Русију, и колико је битно да се ситуација посматра са емотивне тачке гледишта. Нисмо разумели колико је то озбиљно и све је отишло предалеко «, рекао је аналитичар.

 

 

Тагови: ; ;