Бивши граничар и цивилни пилот Николај Христич из Ровна на северозападу Украјине је начинио дрвени царски престо за Председника САД Доналда Трампа. Према његовим речима, трон треба да симболизује пријатељство између САД и Украјине.

 

 

Трон је начињен од храстовине и ораховине и Христич би га радо продао САД за 25 милиона гривни (око 900 000 долара).

 

Христич каже да првобитно престо није замишљен посебно за Трампа, већ као национални трон Америке.

 

«У последњих неколико година сам више пута апеловао на Министарство културе Украјине и обавестио их да сам направио национални трон на САД. Особље Министарства ме је питало да ли треба да га покупе и однесу га у САД на леђима. Онда сам се окренуо украјинском Министарству спољних послова, али није било никакве реакције. И у председничкој администрацији ме нису удостојили одговора. Никога не занима мој престо», каже он.

 

Особље америчке амбасаде у Украјини је било веома изненађено троном и званично су се уздржали од коментара, позивајући се на чињеницу да су се у таквој ситуацији нашли по први пут. Али, амерички дипломата му је незванично признао да је мало вероватно да се новац америчких пореских обвезника потроши на куповину такве једне ствари, чак и када је реч о Председнику Америке.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ;