Премијер Александар Вучић изјавио је, поводом састанка Федерике Могерини са делом српске опозиције, да је право европске функционерке да се састаје с ким хоће.

 

 

«Сви они имају право да се састају с ким хоће. Ни ја нећу да питам госпођу Могерини са ким ћу да се састајем. Очекујем да се у наредним недељама сретнем са председиком Русије Владимиром Путином и да се председник Србије Томислав Николић сретне са председником Кине Си Ђинпингом и не пада ми напамет да питам ни госпођу Могерни, ни било кога са ким ћу да се састајем», рекао је Вучић.

 

Вучић Могеринијевој: Шта да сам ја позвао Србе у БиХ и ЦГ да узму ствар у своје руке, као што је Тачи Албанце у Македонији?

 

Додао је да то сматра доказом демоктратичности Србије, те да је у демократским земљама нормално да се разговара са свима.

 

«Верујем да су изнели озбиљну аргументацију о Бриселском споразуму, о економским реформама и сигуран сам да нису говорили о глупостима какве свакодневно говоре у Србији…», приметио је Вучић.

 

Могерини се састала и са Шутановцем, Тадићем, Јанковићем и Радуловићем

 

На питање да ли је питао Могерини зашто се састала с представницима дела опозиције усред кампање за председничке изборе, Вучић је рекао да се не бави оговарањима, али да може да претпостави како је то изгледало:

 

«То што су неки добили прилику да јој сат времена кукумавче, мало прете, мало кукумавче… нисам нарочито заинтресован за то. За мене су важнија регионална питања», рекао је Вучић.

 

Додао је да не види проблем у томе што је било таквих разговора, али да се може увек поставити питање, зашто је баш тај неко био на састанку.

 

Протерали 250.000 Срба, а сад траже ратну одштету!

 

 

 

РТС

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;