Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

19:48

 

Доњецки резервоар данас је, после 9 дана прекида наставио са радом, саопштио је директор комуналног предузећа «Воде Донбаса» Олег Мокри. Он је додао да се за сад поштује режим примирја на територији резервоара, као и да је данас одржана прва заједничка контрола резервоара од стране Кијева и Доњецка.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1 948 пута напале територију ДНР. Нападали су Трудовски и Александровку у околини Доњецка, Зајцево у околини Горловке, Докучаевск са околином, као и насеља Саханка,Безименое и Коминтерново на југу ДНР.

13:18

 

Народна милиција ЛНР саоопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 18 пута напале позиције народне милиције у подручју града Первомајкс и насеља Фрунзе, Соколники, Калиново, Калиновка, Логвиново и Лозовое.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су отварале ватру на насеља Трудовски и Александровка у околини Доњецка. Током напада оштећено је 11 кућа.

 

Министарство за ванредне ситуације саопштило је да је на територији Доњецког резервоара започело деминирање објеката.

Тагови: ; ;