На централном градском тргу у Смедереву се синоћ окупило око 4500 људи, махом младих, у знак протеста због отказивања концерта Влада Георгиева.

 

 

Георгиев се појавио међу грађанима и отпевао неколико песама. Рекао је да му је жао што није могао да пева за њих много дуже вечерас у хали и захвалио се људима због подршке и доласка у толиком броју.

 

Концерт је требало да буде одржан у градској хали, али га је градска власт забранила. Георгиев тврди да је концерт забрањен због тога што је подржао кандидатуру Саше Јанковића за председничког кандидата.

 

 

Скандализован сам понашањем локалних власти и не знам какав би коментар дао, рекао је Георгиев, коментаришући информацију да је радницима појединих јавних предузећа у Смедереву прећено отказом уколико се појаве на протестном скупу који је организован због забране концерта.

 

Организатори су од градске управе затражили да им омогуће приступ струји, али су све градске службе навеле да нису надлежнете. Тада су се обратили цркви за помоћ. Постоје незваничне информације да је градоначелница Смедерева, Јасна Аврамовић, која је и наредила да се забрани концерт, забранила и цркви да уступи струју.

 

 

Протест у Смедереву је организовала група грађана по дпаролом „Концерт Владе Георгиева — ипак ћемо одржати”.

 

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ;