Прихватање платформе створене у другој држави и на иницијативу стране владе није у складу са нормалним токовима политике у било којој земљи на свету, изјавио је данас лидер македонске ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

 

 

«Замислите да у вашој држави неко донесе платформу из друге државе и после је нека партија прихвати и каже да то сто смо рекли пре избора нема везе и сада ћемо ово да урадимо», рекао је Груевски за телевизију Пинк.

 

 

Он је, говорећи о такозваној «Тиранској платформи», рекао да је та платформа донета «у другој држави, у Тирани, под покровитељством владе у Тирани, односно под покровитељством премијера Едија Раме».

 

Према речима Груевског, партија Беса је навела да је иницијатива и све што се догодилу стигло од албанске владе и од премијера Раме, као и да су албанске партије из Македоније биле позване у Албанију да разговарају о платформи и да је на крају прихвате.

 

«Заједно су стали иза платформе осмишљене у другој држави, а односи се на нашу државу», рекао је Груевски.

 

 

Он је казао и да СДСМ, која је на изборима освојила 49 мандата, жели по сваку цену да дође на власт, иако је на изборима претрпела пораз.

 

«Највећи број гласова Македонаца добила је ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ је поражен, иако има велики број гласова — део македонских, а део албанских, та партија нема већину. Са том коалицијом, на неки начин, Македонци у Републици Македонији биће у опозицији, а Албанаци биће власт», рекао је Груевски.

 

 

Бета/Новости

Тагови: ; ; ; ; ; ;