Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:53

 

Данас око 18:20 украјинске снаге су поново напале Доњецки резервоар. Том приликом оштећен је далековод а особље је евакуисано.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата  2 483 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Доломитное и Озреновку у околини Горловке, Еленовку, Александровку и Старомихајловку у околини Доњецка, Спартак, Васиљевку и Круту Балку у околини Јасиновате, Докучаевск, као и насеља Саханка, Лењинское, Безименое и Коминтерново на југу ДНР. Током напада убијена су два војника ДНР а један је рањен. Оштећено је 19 стамбених објеката.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 29 пута напале позиције Народне милиције у подручју града Первомајск, и насеља Доњецкое, Молодежное, Фрунзе, Санжаровка, Веселогорловка, Ановка, Калиново, Калиновка, Логвиново, Лозовое, и споменика Кнезу Игору.

 

Јутрос око 08:30 украјински нацисти поново су напали територију Доњецког резервоара. Особље је евакуисано у склониште.

 

Украјински окупатори су током претходне ноћи нападали територију ДНР дуж целе линије фронта. Нападали су Трудовски, Александровку, Старомихајловку, Жабичево, Спартак и Еленовку у околини Доњецка, Зајцево и Доломитное, у околини Горловке, Круту Балку и Васиљевку у околини Јасиновате, као и насеља Саханка, Октобар, Коминтерново и Лењинское на југу ДНР, као и Бела Каменка у Тељмановском рејону.

Тагови: ; ;