Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

23:14

 

Украјинске снаге вечерас су из ракетног система «Град» напале насеље Спартак северно од Доњецка у правцу Јасиновате. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Данас током дана украјинске снаге су напале насеље Коминтерново на југу ДНР. Током напада у насељу се налазила новинарска екипа међу њима и дописник  News Front-а који је том приликом задобио лакше контузије.

19:44

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 2015 пута напале територију ДНР. Нападали су Јасиновату, аеродром, Спартак, Старомихајловку, Александровку, Трудовски у околини Доњецка, Зајцево у околини Горловке, Докучаевск, Безименое, Тељманово, Саханку, Лењинское, Коминтерново и Приазовље. Током напада није било жртава.

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге 19 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Веселогорловка, Фрунзе, Желобок, Калиново, Логвиново, Луганское, Калиновка, као и града Первомајск. У Веселогорловки погинуо је један припадник Народне милиције ЛНР.

 

Синоћ од 18:00 до 02:00 украјинска војска гранатирала је територију ДНР дуж целе линије фронта. Нападали су Доњецк, Јасиновату, Докучаевск, Горловку као и насеља на југу ДНР.Током напада оштећено  је осам кућа и далековод код Јасиновате,а у Коминтернову су уништене 4 куће.

Тагови: ; ;