Руска компанија «Аеродроми региона», део «Ренова групе» у власништву руског бизнисмена Виктора Векселберга, потврдила је да ће учествовати у надметању за концесију за Аеродром «Никола Тесла» у Београду.

 

 

Генерални директор те компаније Јевгениј Чудновски је за агенцију Интерфакс рекао да су и пре три године била заинтересовани да учествују на тендеру за избор стратешког инвеститора за београдски аеродром.

 

«Недавно је објављен позив за квалификације на тендеру за београдски аеродром. Били смо заинтересовани за овај пројекат и пре три године, а сада ћемо учестовати», казао је он.

 

 

Јавни позив потенцијалним концесионарима за Аеродром «Никола Тесла» објављен је 10. фебруара, а рок за слање писама о заинтересованости је продужен до 10. марта.

 

Концесија за београдски аеродром ће бити дата на рок од 25 година, а на тендру не могу да учествују компаније или са њима повезана лица која управљају у неком од аеродрома у региону који се налази на мање од 450 километара од Београда.

 

До сада су се као заинтересовани инвеститори за београдски аеродром помињали француски «Винчи», немачки «Фрапорт» и кинески «Шандонг хај спид».

 

 

РТС/Бета

Тагови: ; ; ; ; ;