Вујановић у Сарајеву дочекан уз војне почасти

Церемонијом свечаног дочека уз војне почасти испред седишта Председништва БиХ председник Црне Горе Филип Вујановић почео је радну посету Босни и Херцеговини.

 

 

Црногорски председник свечано је дочекан уз највише државне и војне почасти испред зграде Председништва БиХ, а након тога уследио је сусрет с председавајућим Председништва Младеном Иванићем и члановима Бакиром Изетбеговићем и Драганом Човићем.

Након састанка званичних делегација БиХ и Црне Горе, биће одржана конференција за новинаре на којој ће се обратити Младен Иванић и Филип Вујановић.

Програмом посете је планирано је да се Вујановић у току дана састане и са члановима колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ и председавајућим Савета министара БиХ Денисом Звиздићем.

Црногорски председник ће сутра посетити и Стару православну цркву Светих арханђела Михаила и Гаврила, Гази Хусрев-бегову џамију, Катедралу Срца Исусова и Синагогу – Музеј Јевреја БиХ.

 

Како је најављено, домаћин шетње Сарајевом председнику Црне Горе биће члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, уз присуство градоначелника Сарајева Абдулаха Скаке.

Вујановић је у Сарајево допутовао по позиву Председништва БиХ, а из његовог кабинета је саопштено да ће посета бити потврда и афирмисање садржајних и пријатељских односа две државе, као и унапређење сарадње у свим областима.

 

 

Коментари: