Председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да војска на Косову и Метохији, чак и по законима Приштине, може бити формирана само уз сагласност свих заједница на КиМ, а то Срби неће никада допустити.

 


Вулин каже да Срби то никада неће допустити, као што ни Србија неће моћи само да посматра како на њеној територији без подршке СБ УН, и без одлуке Срба расте оружана снага.

 

«Тачијеве најаве да ће бити погажен систем гаранција датих од стране СБ УН мора да забрине и УН али и ЕУ па чак и НАТО који је дао гаранције да се никакве оружане снаге неће појављивати на северу КиМ без сагласности градоначелника четири Српске општине», наводи Вулин у писаној изјави достављеној медијима.

Није случајно, каже, што у исто време (Бакир) Изетбеговић покушава да оптужи Србију за геноцид, у Македонији је услов за формирање власти осуда Србије за 1912, у Бујановцу се тражи интервенција Албаније, а Тачи најављује војску која као свог јединог непријатеља види Србију.

» Овакве најаве остављају последице и не могу да прођу без одговора. Међународна заједница би морала да испуни своје обавезе у складу са резолуцијом 1244 и обезбеди несметан живот и мир на КиМ», поручио је Вулин, који је и министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања у Влади Србије.

 

НОВОСТИ

Тагови: ;