Српски новинар Миодраг Миликић гостовао је у емисији «У ствари» агенције News Front; Водитељ- Сергеј Веселовски.

 

Он је рекао да улазак Црне Горе у НАТО има један циљ, а то је останак владајуће партије на власти.

 

«Сама Црна Гора не доноси никакву корист НАТО-у. Црна Гора има укупно 3000 војника и официра.Ово није питање безбедности државе него политичко питање владајуће партије. ДПС је на власти више од 20 година. Они схватају да се ближи крај власти и једини начин да остану на власти је уз заштиту НАТО-а. Они су после референдума донели закон по коме за већину питања није потребан референдум. А око 68% становништва је против уласка у НАТО. Народ памти шта се догодило 1999. године, кад је НАТО бомбардовао СР Југославију чији је део тада била и Црна Гора»- рекао је Миликич.

 

У вези уласка у НАТО или тзв. Европских снага безбедности земаља на Балкану Миликић је рекао:

 

«Србија има неутралну позицију и у Србији се питање уласка у НАТО не поставља. У Црној Гори власти желе улазак у НАТО. У Македонији, која се налази на ивици грађанског рата опозиција жели у НАТО. У Босни и Херцеговини, која је и најзапаљивија земља на Балкану, Бошњаци и Хрвати, два констутутивна народа желе у НАТО, док Срби који чине 49% територије БиХ и који су такође конститутивни народ иступају против».

 

У вези евентуалне могућности стварања конференције балканских земаља Миликић је рекао да искуство говори да је то немогуће.

 

«Имали смо две Југославије и обе су се распале крвавим ратовима. Можемо да сарађујемо али искуство нам говори да било какве конфедерације нису одрживе и да Србима не иду у корист.

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;