Хрватски навијачи нашли су нову «браћу» и то на — истоку Европе. Уочи утакмице квалификација за Светско првенство против Украјине, хулигани из нашег комшилука позвали су све земљаке да не нападају госте.

 

 

С друге стране, Украјинци су такође позвали све своје навијаче који буду ишли у Хрватску, да се тамо понашају пристојно и нормално.

 

Како стоји у објашњењу прогласа које су потписали навијачи Динама из Кијева, Шахтјора, Металиста и осталих клубова из Украјине, у њиховој земљи се велики број добровољаца из Хрватске бори против проруских снага у Доњецкој републици и то мора да се поштује.

 

«Рат на Балкану 90-их година и догађаји последњих година у Украјини веома су слични. Ми и Хрвати имамо много тога заједничког. Треба поменути и добровољце из Хрватске који се сада боре на истоку Украјине. Апелујемо на све наше навијаче да се у Загребу с поштовањем односе према грађанима и навијачима на стадиону и изван њега. Немојте да стварате сукобе и избегавајте провокативне ситуације. Можемо да обећамо да ћемо током реванш утакмице у Украјини дати све од себе да хрватски фанови као наши гости осете позитивну атмосферу и да све прође без изгреда», поручили су Украјинци.

 

ВИДЕО: Украјински навијачи спалили српску заставу на пријатељској утакмици између две репрезентације

 

Вреди подсетити и да су недавно током гостовања репрезентације Србије у Харкову навијачи Украјине запалили нашу заставу. Тако да, заиста, огромне су сличности између њих и Хрвата.

 

 

србин инфо

Тагови: ;