Председник БЈР Македоније Ђорге Иванов је оштро осудио инцидент у Битољу где су Молотовљеви коктели бачени на музеј посвећен албанском писму, јер верује да је овај инцидент изолован случај и позива да се не искористи за политичке циљеве како би се манипулисало јавношћу, преноси МИА.

 

НА ДАНАШЊИ ДАН ЈЕ РОЂЕН РУС ПО КОМЕ ЈЕ ИМЕ ДОБИО ЧУВЕНИ КОКТЕЛ

 

«У време када је земља суочена са врло озбиљним изазовима, сви политички и друштвени фактори су подједнако одговорни за спречавање било каквих тензија или провокација», наводи се у саопштењу.

 

Македонски Председник позива све појединце да делују на одговоран начин и да узму у обзир све могуће последице које би могли имати слични инциденти. Инцидент су већ осудили Министарство културе и партије ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ.

 

Македонска полиција је саопштила да су вандали оштетили музеј посвећен албанском писму, усред растућих политичких тензија око званичног статуса албанског језика у тој држави. Напад се догодио у раним јутарњим сатима у Битољу, када су бомбе са бензином бачене на музеј, преноси МИА. Оштећени су улазна врата и прозори, а за сада нико није ухапшен поводом тог случаја.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ;