Немачка организација Sea Watch, која је укључене у спасавање миграната, на свом сајту пише да води борбу за право на слободу кретања, пише Il Giornale.

 

„Бриселу би требало објаснити да се трговина људима не може зауставити само борбом са криминалним удружењима, него и са егоистичким Сорошевим добротворством. Поготово што је оно политички мотивисано”, пише лист, оптужујући америчког милијардера да спонзорише најезду миграната на Европу.

 

 

 

„Магнат инвестира 500 милиона у НВО да би створио флоту бродова за спасавање миграната”, поше лист.

 

Лист пише да је 80-годишњи мецена прошлог септембра обећао да ће са 500 милиона долара помоћи долазак миграната у Европу. Тај његов новац квари планове европској миграционој политици и доводи у питање суверенитет Италије и других земаља.

 

Наиме, иза спасилачких операција већих и великих бродова готово увек стоји Сорошев новац који гарантује да ће нове хиљаде нелегалних миграната стићи у Италијанске луке.

 

Il Giornale сматра да у свему највише узнемирава то што хуманитарне организације са бодовима (Dignity 1, Phoenix, Topaz 1) отворено говоре да су против било каквих граница и признају да воде дисонантну политику.

 

„Како може да не постоји разлика између оних који беже од рата и диктатура и оних који напросто траже бољи живот?!”, пише лист.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ;