Иако су српски медији на све начине покушавали повезати Доналда Трампа са Србијом пропустили су главну информацију – како је Србин учествовао у спашавању да нови председник Америке не заврши у затвору, тврди за Њуз фронт познати економиста Бранко Драгаш.

 

 

Живот Доналда Трампа изгледа као одличан сценаријо за холивдски филм, а Трамп као главни лик имао је у животу много успона и падова. Деведесетих година када је се нашао на самом дну и када му је пријетио затвор, Трамп је позвао у помоћ српског бизнисмена који је брзо организовао помоћ и спасио га да не заврши иза решетака.

 

— Када је Трамп био у невољама и постојала могућност да ће лежати у затвору требао је платити кауцију од 43 милиона долара, он је позвао у помоћ једног Србина и замолио га за помоћ. Овај је, наравно, муњевито реаговао и својим приватним авионом дошао у Америку и довео још два бизнисмена (један је поријеклом из Европе, а други из Саудијске Арабије) коју су заједно с њим заложили кауцију и Трамп је изашао на слободу – тврди за наш портал Бранко Драгаш.

 

Да ли Србија може имати користи од тог човјека?

 

— Наравно да Србија може имати користи од њега јер је он на директној линији са новим председником Сједињених америчких држава и који то неће злоупотријебити, тако да бих га садашња власт могла поставити за нпр. амбасадора у Вашингтону и помоћу њега би имали веома јак лоби у Америци – објашњава Драгаш и додаје – требамо учити од Словеније како се прате свјетска дешавања. Они су преко Меланије Трамп, која је по националности Словенка, почели да лобирају како би први састанак Владимира Путина и Доналда Трампа био у Љубљани и свака им част на томе.

 

Ко је човјек са таквим утицајем, а да српска јавност никада није чула за њега?

 

— Не смијем да кажем име због њега јер то не би било у реду, али ћу свакако открити неколико информација о њему. Он је мој дугогодишњи пријатељ, Србин из Београда који је скоро цијели живот провео вани. Велики капитал је стекао у Африци и који је први деведесетих година имао 350 милиона долара, приватни авион, јахте и клубове по Шпанији. Занимљиво је још споменути да је једно вријеме био чак и власник једног фудбалског клуба у Шпанији.

Тагови: ; ; ;