У току је велика, од стране АНБ (Агенција за националну безбедност Црне Горе прим-аут.) координисана акција, која има за циљ инфилтрирање лажних профила међу опозициону Фејсбук заједницу, упозорио је Славен Радуновић, потпредседник Нове и један од лидера ДФ-а преко свог Фејсбук профила.

 

 

„Профили су доминантно „обојени“ српским бојама, навијачким фотографијама Звезде и Партизана, општепознатом „патриотском“ иконографијом, песмама и цитатима о Космету, сликама манастира Острог, Његоша и слично. У мањем проценту, добијаћете и захтеве за пријатељство од „бивших либерала“ разочараних оваквом Црном Гором (са очекиваним фотографијама Славка Перовића итд)“, наводи Радуновић.

 

Како каже, ботови или агенти су селектовани из редова АНБ-а и проверених тимова ДПС-а, који имају великог искуства у ширењу лансирању и дистрибуцији лажних информација, тзв. шаптачке дивизије.

 

„Комплетну акцију координира један сарадник АНБ-а, који је веома близак шефу режима и у којег исти има поверење, иначе његово име је познато руководству ДФ-а. Циљ акције је напад „с леђа“ на опозицију, доминантно ДФ, али и на остале, како би се убацивао црв сумње међу опозиционаре“, упозорава он.

 

 

 

„Обзиром на то са колико информација ДФ располаже, јасно вам је да међу њима имамо макар једног храброг пријатеља. Услуге таквих људи ћемо итекако знати да ценимо кад за то дође време!“, закључио је Радуновић те упозорио ФБ пријатеље и пратиоце а проверавају сваки захтев за пријатељство и да буду опрезни.

 

„Уколико нисте потпуно сигурни у добронамерност, одбијајте захјеве“, казао је он.

 

 

ИН4С

Тагови: ; ;