Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:37

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 84 пута тешком артиљеријом напале територију ДНР. Нападали су 17 насеља. На доњецком правцу нападали су Јасиновату, Красни Партизан, Јаковљевку, Спартак, Сигналное, аеродром, Волво Центар, Еленовку, Трудовски. На горловском правцу нападали су Зајцево, Широку Балку, Озреновку и Голмовски. Докучаевск, као и насеља Саханка, Коминтерново и Лењинское на југу ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 14 пута напале позиције Народне милиције у подручју Первомајска као и насеља Соколники, Логвиново, Лозовое, Калиновка, Калиново и Ановка.

 

Украјинска војска је током претходне ноћи гранатирала Горловку и предграђе Зајцево где су оштећене три куће. Под ватром украјинских нациста нашле су се и околина Јасиновате, Докучаевска, Доњецка и насеља на југу ДНР. У околини Доњецка и Јасиновате оштећене су две куће а у Коминтернову је оштећен далековод.

 

 

 

 

Тагови: ; ;