Група од двадесет и пет конгресмена САД из Њујорка и Њу Џерсија је затражила од Председника Доналда Трампа да спречи арапску компанију Emirates да уведе лет са аеродрома у Њуарку у Њу Џерсију до Атине у Грчкој, што је најновији захтев у спору око нелојалне конкуренције.

 

 

Они тврде да Emirates и друге авио-компаније из земаља Залива, међу којима је и Etihad Airways, имају неправичну предност у односу на америчке авиопревознике, јер добијају милијарде долара државних субвенција. Због тога очекују Трампову интервенцију да се одложи први лет Њуарк-Атина планиран за недељу, све док Влада не пронађе решење.

 

„Од највеће важности је да ваша администрација брзо и одлучно предузме акцију да би одбранила интересе САД и осигурала да авиокомпаније САД и њихови амерички радници имају фер и поштене услове конкуренције“, стоји у писму конгресмена.

 

„Имамо сву сагласност и подршку надлежних власти, аеродрома и путника и у Њуарку и у Атини“, кажу у Emirates , додајући да ће авион полетети у недељу како је и планирано.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;