Премијер Душко Марковић гостујући у «Живој истини» поново је позвао грађанску опозицију да уђе у Владу. Позив, како је казао, важи за све, осим за Демократски фронт. Каже и да већину препорука ММФ-а неће прихватити, а мајкама поручује да ће Влада учинити све да им помогне, али да накнаде не може вратити на првобитни ниво, преноси Антена М.

 

 

Између осталог, истакао је да је главни циљ бојкота парламента са стране опозиције заустављање црногорског пута у НАТО.

 

»Дакле ту прије свега мислим на УРА-у, Демос, СДП, СНП, Демократе… Неке од ових странака заговарају европску а неке и евроатланску интеграцију. Мој позив не важи за ДФ»- казао је Марковић.

 

Говорећи о НАТО-у, премијер је казао да генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг ради на ратификацији исто као и црногопрска Влада. Објашњава да наша Скупштина не мора да чека преостале три земље чланице и њихову ратификацију да би ратификовала Протокол.

 

»Ту нема правила, нема ограничења. Дакле, Црна Гора не мора да чека сваку ратификацију, може, различито од процене или околности да то уради и раније ако би нас тајминг терао на то. Важно је да се преостале три ратификације обаве у најкраћем року, само још једно наименовање из кабинета Трампа је пре нашег питања на дневном реду. Шпанија је такође ту процедуру започела. Код Холандије је случај са њиховим процедурама, не са нама, али верујем да ће те процедуре бити уклопљене у наш укупни оквир»- казао је Марковић.

 

»Ја сам сасвим сигуран да ће тај тренутак у парламенту, кад год се он деси бити разлог да антиНАТО снаге и снаге деструкције покажу своје политичко расположење, а можда то расположење буде носило неке безбедносне ризике. Оно што желим да кажем је да такве врсте понашања неће бити толерисане. Нећемо ником дати прилику да угрози наш пут односно финализацију тог процеса»- казао је Марковић.

 

 

Тагови: ; ; ;