Руководилац инфромативне агенције News Front Константин Книрик дао је интервју новинару данског радија, «Radio24syv», Током интервјуа дански новинар интересовао се за рад наше агенције.

 

«Наша агенција је волонтерска. Ми имамо око 50 волонтера, наглашавам волонтера а не запослених. Волонтери су људи којима је првенствено циљ доношење истине а не новинарска делатност и зарада»- рекао је Книрик.

 

Према његовим речима агенција има три штаба, на Криму, у ДНР и у Србији.

 

«Основни задатак наше агенције је да се нађу медијски материјали који су најлакше доказиви . То је разлог што смо од првих дана борбених дејстава у Доњецку и Луганску покренули директни пренос како би гледаоци својим очима могли да виде шта се дешава, без икаквог монтирања»- рекао је он.

 

Руководилац наше агенције рекао је да већину новости добијамо од наших волонтера из разних страна света и да они у потпуности одговарају захтевима јавности и ситуације.

 

«У Европи покушавамо да покријемо питање, не само информисањем него и анализом суштине проблема. На пример у ситуацији са избеглицама ми покушавамо да дамо анализу и објаснимо суштински ствари с логичке тачке гледишта. Или нпр, нелогично је када немачке власти иступају против уједињења руских земаља на примеру Крима, а Руси су својевремено допринели уједињењу немачких земаља»- рекао је Книрик.

 

«Ми смо укључени у информациони рат али наш основни задатак је да се супротставимо медијским лажима. Данас је таква ситуација да сваки човек који живи на планети земљи учествује у медијској пропаганди активно или пасивно. Или разуме ситуацију или верује у пропаганду која долази са западних ТВ канала»- додао је Константин Книрик.

 

 

Тагови: ; ;