Русија позива власт у Подгорици да распише референдум и да не гура Црну Гору у НАТО противно вољи народа. У необично оштром и конкретном саопштењу владајуће партије ‘Јединствена Русија’ које је потписао Сергеј Железњак каже се да је у Подгорици већ дуго на власти криминална групација која покушава да завади и подели народ не би ли тако продужила своју власт.

 

 

Чувају привилегије

 

Железњак упозорава да подгорички режим на силу уводи Црну Гору у НАТО пакт само да би сачувао личне привилегије стечене мафијашким пословима.

 

– Црна Гора је држава коју годинама изједа власт зависна од нарко-трафикинга, криминала и корупције… Данас не само у Москви него и на Западу почињу да схватају да упорна декларативност црногорске власти ка уласку у НАТО нема за циљ заклањање иза страних штитова због свог народа већ само због очувања личне власти – наводи се у поруци и наглашава да суд црногорског народа једини може бити меродаван:

 

– Свој пут мора да бира, без репресије и интрига, сам црногорски народ, а не власт под утицајем „јастреба“ из америчког парламента и нарко-босова. О свему би требало да се изјасни народ на поштеном референдуму. Само то може да очува мир, стабилност и напредак Црне Горе, Балкана и целе Европе.

 

Падају лажљивци који су гурали Црну Гору у НАТО

 

У поруци се каже да су црногорске власти поделиле некада јединствен српски народ на грађане првог и другог реда, пре свега на основу њихове партијске припадности и спремности да се одрекну своје традиције и етничке припадности.

 

– У циљу продужавања унутрашњег конфликта, који је неопходан владајућем клану да би остао на власти, на делу је ревизија историјских и културних традиција. Усред нације, која је вековима била јединствена, стварају се поделе по питању језика, културе и образовања. Због наступа против таквог опасног етнополитичког инжењеринга, духовни лидери СПЦ, политички и друштвени радници подвргнути су лажним оптужбама и страшним прогонима.

 

Закаснела реакција

 

И док нико од представника црногорског режима није јуче хтео да коментарише ову Путинову поруку, један од вођа црногорског Демократског фронта Андрија Мандић за Информер каже да опозиција у овој земљи годинама уназад упозорава на исте проблеме.

 

– Одавно није тајна да је Ђукановић шеф криминалне организације у којој су и људи из Србије и да су они зајахали Црну Гору и опљачкали црногорски народ. Шверцом цигара, оружја и дроге стекли су милијарде евра. Причом о НАТО пакту они сада покушавају да спасу властити бизнис и силни новац који су илегално зарадили. Најгоре је што милиони тих прљавих евра завршавају у џеповима корумпиране бриселске и вашингтонске администрације која их онда представља као демократе… – закључује Мандић.

 

Душан Пророковић из Центра за стратешке алтернативе сматра да је реакција Русије закаснела.
– Очигледно се Русија прерачунала. Требало је да реагују пре пет година или барем пре две, три године. Сада је јако тешко скренути Црну Гору са пута којим је кренула – истиче Пророковић.

 

ЕКСКЛУЗИВНО. Милан Кнежевић: Русија подржава војну неутралност Црне Горе и неће да се меша у њене унутрашње ствари

 

Русија нема везе са ‘државним ударом’

 

Сергеј Железњак истиче и да је режим у Подгорици, уз помоћ ментора из САД и других западних земаља, инсценирао наводни покушај државног удара током последњих парламентарних избора.

 

– Циљ је био да црногорска власт ову антируску кампању, пуну измишљених информација, „прода“ америчком Сенату, који би потом ратификовао протокол о уласку Црне Горе у НАТО. Играјући на ту антируску карту пред америчким естаблишментом, црногорска власт крије истину од већине својих грађана – објашњава Железњак.

 

Извор: informer.rs

 

 

Тагови: ; ;