У јучерашњем информативном програму “Минут, два’‘ за огранизовање наводног државног удара на дан избора у Црној Гори, оптужени су козачка друштва, мото група Ноћни вукови и которски протојереј Момчило Кривокапић. О колико се озбиљним и чињеницама поткрепљеним оптужбама ради, најбоље показује следећа реченица, прочитана у прилогу: “Вукови су се током руске анексије Крима борили на страни проруских побуњеника“.

 

Истина о догађајима на Криму марта 2014, потпуно је другачија од показане на Пинку М. Наиме, након државног удара у Кијеву и рушења легитмно изабраног председника Виктора Јануковича, те усвајања нацистичког Закона о забрани употребе руског језика на територији Украјине, грађани Републике Крим и аутономног града Севастопољ, организовали су референдум о иступању из састава Украјине и уједињењу са Руском Федерацијом.

 

Комплетан референдумски процес пртекао је без инцидената. Укупно 83, 1 грађана Крима изашло је на референдум 16. марта 2014. Укупно 96,7% изашлих гласало је за одвајање од Украјине и уједињење са Руском Федерацијом. Званична Москва прихватила је резултате и исказану народну вољу, па се након две деценије Кримско полуострво вратило се у састав матице.

 

Наравно никаквих сукоба, борби, рата и наравно проруских побуњеника на Криму како саопштава Пинк М, није било. О томе како је стварно протекао кримски референдум, можете погледати у видео прилогу нашег портала.

 

 

ин4с

 

 

 

Тагови: ;