У најновијој дизнијевој анимираној серији «Звездана принцеза и силе зла», по први пут је приказано неколико истополних парова који се љубе. У најновијој епизоди популарне дечије цртане серије су приказана парове хомосексуалаца који се љубе на трибинама. Упркос чињеници да су у питању споредни ликови, западни новинари су похвалили представнике Disney због храбрости.

 

 

2014 године је компанија покушала да уведе лезбејски пар у «Срећно Чарли». Пилот епизоду је оштро критиковала невладина организација One Million Moms, због чега је епизода на крају престала да се приказује.

 

Затим је било речи о филмској адаптацији бајке «Лепотица и звер» са популарном глумицом Емом Вотсон, коју су филмофили заволели након улоге у серијалу о Харију Потеру. Редитељ Бил Кондон је рекао да је посебно осмислио једног од јунака — слугу Лефа – као хомосексуалца који је заљубљен у свог господара Гастона. Многи биоскопи су одбили да прикажу филм.

 

Disney није прва филмска компанија која је почела да показује истополне парове деци. У јулу 2016 године се «ЛГБТ епизода» појавила у цртаном филму Nickelodeon.

 

Ката

 

Тагови: ; ; ;