Умјесто цвијећа и поклона, мајке са троје и више дјеце, провеле су и данашњи празник 8. март, дан на улици пред зградом парламента Црне Горе.

 

На данашњем протесту окупило се преко 2.000 жена из свих градова у држави. Ово је седми узастопни дан да мајке са троје и више дјеце протестују пред зградом парламента због смањења накнада од стране Владе Црне Горе.

 

Њиихова представница и преговарач са владом Жељка Савковић, данас је поручила да ће они »чекати и бити стрпљиви», упутивши личну поруку премијеру Душку Марковићу да »ће их још гледати».

 

Неколико десетина најупорнијих је и претходних неколико дана је даноноћно, упркос веома лошем времену јакој киши и на моменте олујном вјетру, остало пред зградом парламента. Полиција је јуче у раним јутарњим часовима покушала да пред зградом парламента пусти саобрађај, чему су се окупљене жене успротивиле. Јуче је такође забиљежено неколико инцидентата, када су поједини грађани револтирани затвореном улицом вријеђало и пријетило окупљеним женама.

 

Дозвола за протест истиче вечерас, тако да могуће да сјутра у раним јутарњим часовима, полција покуша насилно уклонити окупљене жене пред зградом парламента.

 

Игор Дамјановић

Тагови: ; ;