Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:36

 

Током дана украјински нацисти напали су насеље Доњецк-Северски у околини Јасиновате. Том приликом рањена су два цивила. мушкарац 1952. и жена 1998 годиште. Они су пребаћени у Доњецк а њихово здравствено стање у овом моменту није познато.

 

Под ватром украјинских нациста нашли су се и Спартак, Јаковљевка, Лењинское, Коминтерново и Сосновское.

 

Око 12:00 украјински окупатори поново су напали насеље Зајцево у околини Горловке. Током напада оштећене су две а уништена једна кућа.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходних недељу дана 567 пута напали територију ДНР. Током напада испалили су 13 192 пројектила од којих је 4 556 пута примењена тешка артиљерија.

 

13:18

 

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 8 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Калиновка, Красни Лиман, Боршћеватое и Пришиб.

 

Украјинска војска током претходне ноћи гранатирала је Горловку са насељем Зајцевом и Никитовским рејоном. Током напада уништене су две а оштећене три куће. Под ватром украјинских нациста нашла се и околина Јасиновате, као и Петровски рејон Доњецка, Докучаевск и Коминтерново на југу ДНР. Коминтерново је остало без струје током гранатирања.

Тагови: ; ;