Да се поново може „полагати“ мала матура и успешно положити предмет српско –руског братства, ови момци су још један пут показали. Истина, одавно су прерасли школске клупе, али нису нити у једном тренутку заборавили, да шире љубав између два православна народа.

Полагање најважнијег испита из братске љубави, успешно завршено

Сваки пут када је у питању показивање нераскидиве љубави и пријатељства два братска народа, они су ту. Овај пут су присуствовали отварању Прве руске међународне основне школе «Валентина Терешкова».

 

ОТВОРЕНА РУСКА ШКОЛА У БЕОГРАДУ

 

Као што се Валентина Терешкова  винула у космос уписавши се у легенду, тако је на образовном небу засијала једна нова звезда: на Сењаку, у елитном делу Београда, јуче је отворена школа «Валентина Терешкова».

 

Настава која прати образовни програм и све руске стандарде у образовању, ће се одвијати на руском језику.

 

Чак и малишанима којима је руски језик непознаница, неће бити велики проблем да се врло брзо прилагоде и науче га. Јер као што је познато, деца се јако брзо адаптирају и савладају језик, а самим тим што су српски и руски језик слични, биће им пуно лакше.

 

Сведочанства које ће полазници ове школе добити на крају свог школовања, призната су како у Србији тако и у Русији

Један од оснивача школе Саша Боројевић је рекао,да је од јуче Београд богатији за још једну установу где ће полазници радити по образовном систему, који је, како је истакао Боројевић «званично међу десет најбољих у свету“.

 

Менаџер школе Бошко Козарски, је позвао родитеље који су заинтересовани за упис својих малишана у ову елитну установу, да се јаве како би им се презентовали образовни план и програм, али и услови у којима ће будући школарци боравити.

Менаџер школе Бошко Козарски

Отварање школе „Валентина Терешкова“ подржала је Амбасада Русије, школа при амбасади РФ, Россотрудничество, Московки државни педагошки универзитет , као и српско одељење Мећународног фонда јединства православних народа, чија је директорка Наталија Коцева поклонила књиге на руском језику библиотеци новоотворне школе.

 

Учитељи који ће малишане научити првим словима и довести их до мале матуре, су своје дипломе стекли на педагошким универзитетима у Русији, док  ће на месту директора школе бити -педагог-психолог, Елена Елнатанова.

 

Надамо се да ће малишани кроз похађање наставе на руском језику, научити колико је јака повезаност два братска народа, као и да та повезаност треба сваким даном да буде јача и снажнија.

Ноћни вукови на путу за школу

 

Јер нема чвршће и јаче љубави, него братске. Ноћни вукови Србије, који су огранак Ноћних вукова Русије, то знају. И у сваком тренутку је показују.

 

Лола Ђорђевић

 

Тагови: ; ; ;