У Београду је у просторијама средње школе Артимедија отворена Прва руска интернационална школа „Валентина Терешкова». Школу су свечано отворили оснивач Саша Боројевић и директорка Јелена Елнатанова, преноси преноси сајт senica.ru.

 

 

 

НОЋНИ ВУКОВИ У КЛУПАМА РУСКЕ ШКОЛЕ «ВАЛЕНТИНА ТЕРЕШКОВА» У БЕОГРАДУ

 

«Било нам је тешко да објаснимо разлог за отварање руске школе. У Србији постоји шест турских школа, четири енглеске, три америчке, две немачке и две француске, али не и руска. При Амбасади РФ у Београду постоји руска школа која одлично ради, али тамо никада нема места. И све то скупа није прави разлог за отварање школе, већ би то било нешто дубље и битније. Потребно је више међусобног разумевања и сарадње, рада у области културе и образовања. Само тако две земље могу да се споје на исти начин и под истим кровом», рекао је Саша Боројевић.

 

По његовим речима, школа је добила име по првој жени космонауту на свету „Валентини Терешковој“ и отворена је два дана након њеног рођендана.

 

 

Школу су подржали Амбасада Русије у Србији, школа при Амбасади РФ, Московки државни педагошки универзитет и српско одељење Међународног фонда јединства православних народа, чији је директорка Наталија Коцева поклоника библиотеци школе књиге на руском језику.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ;