Власти Истанбула саопштиле су да су пронађена тела двојице пилота хеликоптера који се у петак ујутру срушио у Истанбулу, као и да је у несрећи погинуло седморо људи.

Пилоти хеликоптера нису одговарали на позив диспечера аеродрома „Ататурк“ након полетања, саопштила је агенција Доган.

 

„Добар дан, имамо ваш план летења. Могу ли да добијем од вас потврду одредишта и предвиђене маршруте?“, навео је диспечер аеродрома у комуникацији са пилотом хеликоптера.

 

Агенција наводи да пилоти на то питање нису одговорили.

Раније је саопштено да је јутрос у предграђу Истанбула Букчекмеџеа пао хеликоптер у којем су се налазила четири руска држављанина.

 

Према информацијама медија, хеликоптер припада компанији „Eдзачибаши“. У њему је било седам путника, од којих два пилота. Међу путницима су се налазили руководиоци компанија и њихови инострани гости. Како јављају медији, међу погинулима су Александар Ванин, Игор Кочергин, Људмила Чурова и Елена Бадрага, као и Салим Озен — сви бизнисмени.

 

Раније је председник општине Букчекмеџе Хасан Акгун саопштио да ја најмање пет особа погинуло у несрећи хеликоптера који је пао на ауто-пут, вероватно због магле. Катастрофа се догодила у 9 сати и 20 минута, 5-6 минута након полетања.

 

Извор Спутник

Тагови: ; ;