У Никшићу се данас одржавају локални избори, на којима учествују само ДПС и СД, док све опозиционе партије бојкотују исте.

 

 

Према последњим подацима из Демократског фронта, излазност на локалним изборима у Никшићу до 17.00 часова је 37,5 одсто.

 

У ЗИКС-у се врши притисак на затворенике да морају да изађу и прекриже листић, ако неће да гласају ДПС на локалним изборима у Никшићу. Ко одбије да изађе, приморавају га да пише изјаву зашто неће да гласа, сазнаје ИН4С.

 

 

ДФ: ДПС пласира нетачне податке

 

„ДПС и њихове структуре и даље објављују нетачне податке и служе се злоупотребама и подметањима“, казао је за ДФ функционер Милутин Ђукановић и напоменуо да ће ДФ наставити да објављује проценат изашлих.

 

Како је раније саопштено из ДФ-а, излазност до 16.00 часова била је 34,5 одсто.

 

Излазност до 15.00 часова била је 31 одсто.

 

Излазност до 13.00 часова била је 25 одсто.

 

Излазност до 12.00 часова била је 21 одсто.

 

Излазност до 11.00 часова била је 17 одсто.

 

„То су подаци којима располаже Демократски фронт, а који су прецизни и лако проверљиви. Оцењујемо да су информације које пласира ДПС нетачне и да се ради о класичним злоупотребама и подметањима, на које је јавност у Црној Гори навикла.

 

„Дакле, веома је мала излазност, чак и поред чињенице да је ДПС издао наредбу својим гласачима да изађу до 13 часова“, изјавио је Милутин Ђукановић функционер ДФ-а, додајући да ће они током читавог дана да објављују проценат изашлих бирача у Никшићу.

 

 

 

Машинерија ДПС-а у пуном погону

 

На бирачком месту број 117, гласање још није почело јер се у бирачком одбору, испред ДПС-а, налази милицајац Драгоје Касалица.

 

Такође, сумња се да и на другим бирачким местима има припадника милиције, војске и АНБ-а.

 

На бирачком месту број 117 у МЗ Драгова Лука кратко је дошло до прекида гласања јер је испред канцеларије ДПС-а у возилу био полицајац. Тензије су брзо стишане, па је гласање настављено.

 

Иако се биралишта по правилу отварају у 7 часова, гласање на бирачком месту број 6 у ОШ “Лука Симоновић” није почело јер је председник одбора Спасоје Томић из Нове српске демократије тражио да се уклоне промотивни билборди који се налазе испред школе.

 

На још неколико бирачких места, гласање није почело, како је требало у 7.00 h, већ за закакашњењем од отприлике сат.

 

“Жалили смо се Општинској изборној комисији. Тражимо да их покрију, да их одлепе, да нешто ураде с њима. Морају макар 100 метара да буду удаљени”, рекао је Томић.

 

Тако да су ватрогасци око 7.25 h јутрос заједно са једном приватном фирмом морали да интервенишу како би се уклонио припагандни материјал, који је законом забрањен да буде на дан избора поред бирачког места.

 

До девет часова на гласање је изашло око десет одсто бирача, саопштено је из Изборне комисије.

 

 

ин4с
 

 

 

Тагови: ;