Грађани Турске у БиХ окупљањем су изразили своје незадовољство због, како су навели, срамног поступања према турском министру.

 

 

Група грађана се окупила испред Себиља на Башчаршији одакле су кренули према холандској амбасади. На протестима се појавило нешто више од 20 држављана Турске који тренутно живе у главном граду БиХ.

Турски амбасадор у БиХ Халдун Коц је на Башчаршији рекао како су се окупили да се солидаришу и покажу јединство Турске.

 

«Наш циљ је да укажемо на демократију. Оно што смо преживели 15. јула показало је како је Турска јединствена и заједно смо то превазишли. Оно што се јуче догодило у Холандији је нешто што се не може прихватити», изјавио је Коц.

 

Додао је како су Турци с народом Холандије увек живели у миру и да ће се то и наставити.

 

«Турски и холандски народи увек су живели у пријатељству и миру. Тако ће бити и у будућности, али одлуке које су холандске власти донеле јуче противне су међународном праву, демократији, људским вредностима…», изјавио је Коц.

 

Амбасадор Турске је додао како су се окупили да би изразили и тугу с којом су синоћ гледали вести о дешавањима у Холандији.

 

«Сигуран сам да су ова дешавања неприхватљива и за народ те земље. И да критикују ова дешавања. Надам се да се нешто овако неће поновити», изјавио је Коц.

 

 

АНАДОЛИЈА

Тагови: ; ; ;