Црногорска владајућа Демократска партија социјалиста прогласила је победу на локалним изборима у Никшићу, иако још нису саопштени резултати гласања, нити прецизан податак о излазности грађана на биралишта.

 

 

Општинска изборна комисија у Никшићу саопштила је да је на локалне изборе у тој општини изашло 44, 9 одсто уписаних бирача, на основу чега је опозициони Демократски фронт оценио да је успео бојкот избора од стране опозиције.

 

Према оцени ДФ, Демократска партија социјалиста (ДПС), владајућа на државном нивоу и у Никшићу, није успела да на данашњим локалним изборима освоји Никшић.

 

На локалним изборима у Никшићу учествовале су само ДПС и Социјалдемократе Црне Горе, коалициони партнери на државном нивоу, док је опозиција бојкотовала изборе.

 

Према подацима ДПС, гласало је 45 одсто бирача, што је, како је објашњено, важан услов легитимности данашњих избора.

 

Функционер ДПС-а Милутин Симовић рекао је сат после затварања биралишта да је «ово нови пораз оних који су поражени у октобру (на парламентарним изборима)».

 

Носилац листе ДПС Веселин Грбовић, досадашњи председник општине Никшић, изјавио је у обраћању медијима да је опозиција учешћем у бирачким одборима дала легитимитет изборима.

 

Мада није учествовала на изборима у Никшићу, опозиција је имала председнике бирачких одбора на 68 од 138 биралишта.

 

 

 

Тагови: ; ; ;