Европа се може одрећи санкције против Русије «у замену за промену става», посебно, поводом  украјинског питања, рекао је кандидат за француског председника, Франсоа Фијон, говорећи на радио станици «Европа 1».

«Сада се Русија креће путем који је неприхватљив у очима Европе, али је за то сама одговорна. Због таквог њеног пута ми смо у почетку водили погрешну политику према Русији, то јест, ми смо се отуђили од Русије, наметнувши јој санкције. Напомињем да смо направили грешку, и не можемо рећи да нисмо одговорни- санкције које смо увели, су наша одговорност»,  рекао је он.

 

Ове санкције наставио Фијон, су «довеле до затезања руске позиције.» «Оне морају бити уклоњени у замену за промену у руској позицији. Увек сам се залагао за то»,  рекао је политичар.

 

«Постоји споразум о Украјини, која се зове споразум Минск, којег се мора придржавати и руска страна, али постоји и један део који се мора поштовати од украјинске стране. До сада, нико ништа не поштује. Улога ЕУ је да пружи подршку да се све одвија у складу са овим споразумом «,  рекао је Фијон.

 

«Морамо да разговарамо са Русијом, јер не можемо дозволити да Европска унија распада, да господин Трамп изолује САД, док пушта Кину да нас пљачка у трговинским односима, и поред свега да имамо сукоб са Русијом», додао је председнички кандидат.

 

Тагови: ; ; ;