Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

22:04

 

Извор из војних структура ДНР саопштио је да је током данашњег напада на Спартак и Куибишевски рејон Доњецка рањено 4 цивила. Током напада оштећено је и 14 стамбених објеката.

19:38

 

Данас око 16:00 украјинске снаге су отвориле ватру на насеља Крута Балка и Спартак у околини Јасиновате и Доњецка. Напад је трајао око 2 сата

 

Према саопштењз Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 81 пут напале територију ДНР. Нападали су Александровку, Старомихајловку, Луганское и Еленовку у околини Доњецка, Зајцево и Озреновку у околини Горловке, као и насеља Саханка, Безименое, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР. Током напада рањена су два цивила.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 12 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Калиновка, Логвиново, Нижне Лозовое, Николаевка и споменика Кнезу Игору.

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи нападали околину Доњецка, Јасиновате, Горловке, Докучаевск и насеља на југу ДНР.

Тагови: ; ;